ମୁଖ୍ୟ ଖବର
ଭେଣ୍ଡି ସ୍ୱାଦ ସହିତ ସ୍ମାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହିତକର । ସମସ୍ତେ ଏହି ପରିବା ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତିି । ସେହିପରି ଯେଉଁ ବ୍ୟକ୍ତଙ୍କର ଡାଇବେଟିସ୍ ରହିଛି ସେମାନେ ଭେଣ୍ଡିକୁ ନିଜ ରୁଟିନ୍ରେ ସାମିଲ କରିବା ଜରୁରୀ ।ଏହା ଶରୀରରେ ଶର୍କରାର ପରିମାଣ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରିଥାଏ ।
ଭେଣ୍ଡିରେ ଖୁବ୍ କମ୍ କ୍ୟାଲେରୀ ରହିଥାଏ । ଏଥିରେ ପୋଟାସୟମ୍ , କ୍ୟାଲେସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ସି ପରି ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ । ଭେଣ୍ଡିରେ ଥିବା ଫାଇବର କବ୍ଚ ଠାରୁ ଦୁରେଇ ରଖିବା ସହ ପାଚନ ତନ୍ତ୍ର ସୁସ୍ଥ ରଖେ । ଭେଣ୍ଡି ରେ କମ୍ କ୍ୟାଲେରୀ ଥିବାରୁ ଏହା ଓଜନ ବଢିବାକୁ ଦିଏନା ।
Comments ସମସ୍ତ ମତାମତ