Odia Spot News | ଓଡିଆ ସ୍ପଟ୍ ନ୍ୟୁଜ୍
BREAKING NEWS

ଛାତିରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଯୋଗୁଁ କ୍ରିକେଟର କପିଳ ଦେବ ଦିଲ୍ଲୀ ଓଖାଲ ରୋଡ ସ୍ଥିତ ଫରଟିସ ଏସକର୍ଟସ ହାର୍ଟ ଇନଷ୍ଟିଚୁ୍ୟଟରେ ଭର୍ତ୍ତି କରାଯାଇଛି ।

banner

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟବିଜ୍ଞାନ

ମୁଖ୍ୟ ଖବର

    ଏହି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ହୋଇପାରେ ଷ୍ଟୋନ

    Share on :
    ajab-Image
    Date: Sep 18, 2020    Views: 3464

    କାର୍ୟ୍ୟବ୍ୟସ୍ତତା ପାଇଁ ଖାଇବାରେ ଠିକଣା ରହୁ ନ ଥିବାରୁ ଲୋକମାନେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରେ ପଡ଼ିଥାନ୍ତି । ଖାଦ୍ୟ ଠିକ୍ ସମୟରେ ନ ଖାଉଥିବାରୁ ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ସମସ୍ୟା ଦେଖା ଯାଉଥିବା ବେଳେ କିଡନିରେ ଷ୍ଟୋନର ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଦେଖା ଯାଇଥାଏ । ଏହାର କାରଣ ଅନ୍ୟ କିଛି ନୁହେଁ ବରଂ ପ୍ରତିଦିନ ଆପଣ ଖାଉଥିବା ଖାଦ୍ୟରେ ହିଁ ହୋଇଥାଏ । ପ୍ରତିଦିନ ଖାଉଥିବା କିଛି ଖାଦ୍ୟରେ ଓକ୍ସାଲେଟ୍ ରହିଥାଏ, ଯାହା କ୍ୟାଲସିୟମକୁ ଜମା କରି ଦେବା ସହ ୟୁରିନରେ ଯିବାକୁ ଦେଇ ନଥାଏ । ଯାହାଫଳରେ ଷ୍ଟୋନ୍ ତିଆରି କରିଥାଏ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା, ନିତିଦିନିଆ ଜୀବନରେ ଆପଣ ଖାଉଥିବା କେଉଁ ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରରେ ଷ୍ଟୋନ୍ ତିଆରି କରିଥାଏ ।
    ୧.ପୋଇ ଏବଂ ଭେଣ୍ଡିରେ ଓକ୍ସାଲେଟ୍ ରହିଥାଏ, ଯାହା କ୍ୟାଲସିୟମକୁ ଜମା କରି ଦେବା ସହ ମୂତ୍ରରେ ଯିବାକୁ ଦେଇ ନଥାଏ । ଧିରେ ଧିରେ ଏହି କ୍ୟାଲ୍ସିୟମ ଅଂଶ ଶରୀରରେ ଜମା ହୋଇ ପଥରର ରୁପ ଧାରଣ କରିଥାଏ ।
    ୨.ବହୁତ ଲୋକ ଏମିତି ଅଛନ୍ତି, ଯେଉଁମାନେ ନିଜର ଦିନର ଆରମ୍ଭ ଚା’ରୁ କରିଥାନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ପ୍ରତିଦିନ ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଷ୍ଟୋନ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ି ଯାଇଥାଏ । ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଏହି ସମସ୍ୟା ରହିଛି ତେବେ ଚା’ ଆଦୌ ପିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ । ଏହା ଦ୍ୱାରା ଷ୍ଟୋନ କମିବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ବଢ଼ିଥାଏ ।
    ୩.ଟମାଟୋରେ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଓକ୍ସାଲେଟ୍ ରହିଥାଏ । ଏହାକୁ ପ୍ରତିଦିନ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଟମାଟୋରେ ଥିବା ମଞ୍ଜି ଠିକ୍ ଭାବରେ ହଜମ ନ ହୋଇ ଷ୍ଟୋନରେ ପରିଣତ ହୋଇ ଯାଇଥାଏ ।

    ୪.ଖାଦ୍ୟ ରାନ୍ଧିବା ଏବଂ ଖାଇବା ସମୟରେ ଲୁଣର ବ୍ୟବହାର କମ କରିବା ଦରକାର । କାରଣ ଏଥିରେ ଥିବା ସୋଡ଼ିୟମ ପେଟକୁ ଯାଇ କ୍ୟାଲସିୟମରେ ପରିଣତ ହୋଇ ଯାଇଥାଏ । ଯାହା ଫଳରେ ଷ୍ଟୋନର ସମସ୍ୟା ଦେଖା ଯାଇଥାଏ ।
    ୫.କିଡ଼୍ନି ଷ୍ଟୋନରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ଚକୋଲେଟ୍ ଖାଇବା ତୁରନ୍ତ କମାନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଓକ୍ସାଲେଟ୍ର ପରିମାଣ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଥିବାରୁ ଖୁବ୍ ଶୀଘ୍ର ଏହା ଷ୍ଟୋନର ରୂପ ନେଇଥାଏ ।

    Maximum 500 characters

    ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟବିଜ୍ଞାନ View all

    Find Us on Facebook