Odia Spot News | ଓଡିଆ ସ୍ପଟ୍ ନ୍ୟୁଜ୍
BREAKING NEWS

ପିଏସଏଲଭି-ସି୪୮ ଉତକ୍ଷେପଣ

ଡିଏଭି ଆଞ୍ଚଳିକ ନିଦେ୍ର୍ଧଶକଙ୍କୁ ଓଏସସିପିସିଆରଙ୍କ ନୋଟିସ

କେନ୍ଦ୍ରାପଡ଼ା: ଝାମ୍ପିଦେଲେ ୪ ଲକ୍ଷ

ଶିକ୍ଷାଦାନ ଏକ ମହାନ ବୃତ୍ତି : ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ

ଆଜି ଠାରୁ ହିଁ ଭଙ୍ଗା ହେବ ବିଧାୟକ କ୍ୱାର୍ଟର୍ସ, ସ୍ପଷ୍ଟ କଲେ ବାଚସ୍ପତି

ମୋବାଇଲରେ ଗପି ଶିକ୍ଷକ ନିଲମ୍ବିତ

ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ଛତିଶଗଡ଼ ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ

ବାଇକ ଦୁର୍ଘଟଣାଗ୍ରସ୍ତ, ୨ ମୃତ

୭ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାର ଧାନ ପାଉଁଶ

ବିଜେଡି ଓ ବିଜେପି ବିରୋଧରେ ବର୍ଷିଲେ ଶରତ

ଏନକାଉଣ୍ଟର, ଦୁର୍ଦ୍ଦାନ୍ତ ଅପରାଧୀ ଗୁରୁତର

ଲିଙ୍ଗରାଜଙ୍କ ଚତୁଃପାଶ୍ୱର୍ରୁ ଉଚ୍ଛେଦ ଜାରି ରହିବ: ବିଏମସି କମିଶନର

ରଣଜୀ ଟ୍ରଫି, ଓଡ଼ିଶାର ଇନିଂସ ବିଜୟ

ରାଜ୍ୟସଭାରେ ଆଗତ ହେଲା ନାଗରିକତା ବିଲ

banner

ଅଜବ

ମୁଖ୍ୟ ଖବର

    ଜୀବନ୍ତ ବାଉଁଶ ଗଛରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ସୁରା!

    Share on :
    ajab-Image
    Date: Jun 17, 2019    Views: 367

    ଚାଇନାର ଅନେକ ଅଞ୍ଚଳରେ ଆଜିକାଲି ଜୀବନ୍ତ ବାଉଁଶ ଗଛ ମଧ୍ୟରେ ସୁରା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଉଛି । ବାଉଁଶ ଗଛରେ କଣା କରି ସତର୍କତାର ସହ ତା ଭିତରେ ସୁରା ଭର୍ତ୍ତି କରି କଣା ବନ୍ଦ କରିଦିଆଯାଉଛି । ଛଅ-ସାତ ମାସ ମଧ୍ୟରେ ସୁରା ପରିପକ୍ୱ (ଜ୍ଞବଗ୍ଧଙ୍କକ୍ସର) ହୋଇଗଲେ, କଣା ଖୋଲି ବାହାର କରାଯାଉଛି । ଗଚ୍ଛିତ ରଖିବାକୁ ଥିଲେ, ବାଉଁଶ କାଟି ନିଆଯାଉଛି । ଏହି ପଦ୍ଧତିରେ ଚାଉଳରୁ ଦେଶୀ ମଦ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଉଛି, ଯାହାର  ସ୍ୱାଦ ଓ ବାସନା ନିଆରା  । ଚାଇନା ଭ୍ରମଣରେ ଆସୁଥିବା ଇଉରୋପୀୟ ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ସମ୍ପ୍ରତି ଅନ୍ୟତମ ମୁଖ୍ୟ ଆକର୍ଷଣ ପାଲଟିଛି । ଏହି ମଦ୍ୟରେ ସୁରାଂଶ ବା ଆଲକୋହଲ ପରିମାଣ କମ । ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକାର । ଏହାର ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ଥିବା କୁହାଯାଉଛି । ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନଙ୍କୁ ଆମୋଦିତ କରିବା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କ ସାମନାରେ ବାଉଁଶ କଣା କରି, ଝରୁଥିବା ସୁରା ପିଆଲାରେ ଢ଼ାଳି, ପରିବେଷଣ କରାଯାଉଛି । କେହି ଏହା ସଙ୍ଗରେ ନେବା ପାଇଁ ଇଚ୍ଛା କଲେ ବାଉଁଶକୁ ଗଣ୍ଠି ଉପରୁ ତଳୁ କାଟି ଦିଆଯାଉଛି । ଫୁଜିଆନ ପ୍ରଦେଶରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଏହି ପଦ୍ଧତିରେ ସୁରା ପ୍ରସ୍ତୁତି ଆରମ୍ଭ  ହୋଇଥିଲା । ଏବେ ଗୁଆଂଗ୍ଜି, ସିଚୁଆନ ଆଦିରେ ଏହା ଏକ ମୁଖ୍ୟ ବ୍ୟବସାୟ ।

    Maximum 500 characters

    ଅଜବ View all

    Find Us on Facebook